Dietist Anna Couperus
Lekker eten is ook gezond!

Welkom bij dietist Anna Couperus

Ervaar de kracht van goede voeding!

In mijn praktijk zijn volwassenen met diverse vragen rondom voeding en aan voeding gerelateerde problemen welkom.

Tijdens de uitgebreide consulten krijgt u veel persoonlijke aandacht. Uw verhaal hoeft u maar eenmaal te doen, want u heeft altijd te maken met dezelfde persoon. Aanvullende adviezen vanuit de natuurvoeding en op het gebied van voedingssupplementen bieden extra mogelijkheden om tot een optimale behandeling te komen.
Een voedingsplan wordt aangepast aan uw persoonlijke omstandigheden, eetgewoonten en voorkeuren.  Eetgewoonten aanpassen is niet eenvoudig, begeleiding en coaching is dan ook onderdeel van de behandeling. 
Een eerste consult duurt circa 60 min. Een vervolgconsult duurt circa 30 min.

Wanneer u niet of moeilijk naar de praktijk kunt komen dan is het ook mogelijk dat ik bij u thuis kom.

Op deze site vindt u alle informatie over mijn werkwijze. Heeft u daarna nog vragen, neemt u dan contact met mij op.

 

Waarvoor kunt u bj mij terecht?

Diabetes Mellitus, Overgewicht- en emotie-eten, Voeding voor of na Bariatrie (maagverkleining) Ondergewicht, Prikkelbare Darm Syndroom, Ziekte van Crohn of Colitis Ulcerosa. Voedselallergie en Voedselintolerantie, MCAS, Coeliakie, Voeding bij Long Covid.

Begeleiding voeding bij hormonale problemen bijvoorbeeld PCOS of migraine.

 

 

 

Op maandag: Locatie Deventer: Brinkgreverweg 122.

Iedere dinsdag spreekuur heb ik spreekuur in Medisch Centrum Olst. Averbergen 3. U vindt mij tegenover de apotheek. (kamer 2)

 

Op vrijdagen is er  elke 2e vrijdag van de maand spreekuur (op afspraak) aan de Van Oldenbarneveltstraat 64 te Olst.

 

 

 Prikkelbare Darm en Darmklachten.

 Heeft u de diagnose prikkelbare darm gekregen? Sindsdien zorgt u  ervoor dat u gezond eet, gebruikt u meer vezels en voorkomt zo goed mogelijk stress. Helaas zijn de klachten nog niet minder geworden.  Gelukkig zijn er meer mogelijkheden om van uw klachten af te komen.

Diëtist Anna Couperus gaat samen met u na waar bij u de oorzaak van uw buikklachten kan liggen.  U kunt ook bij haar terecht voor het  FODMAP-dieet. Dit is een proefdieet bij een prikkelbare darm om te bepalen of voedselovergevoeligheid een rol speelt bij uw darmklachten. Daarna laat u alleen die voedingsmiddelen weg die daadwerkelijk last  geven. Het is geen makkelijk dieet , daarom is begeleiding door een ervaren diëtist onontbeerlijk.

Anna Couperus heeft als diëtist expertise over het FODMAP-dieet en prikkelbare darm opgebouwd.

Heeft u FODMAP dieet gevolgd en blijft u klachten houden? Ook dan kan consult zinvol zijn om te zoeken naar andere oorzaken van de klachten.

Is er bij u geen prikkelbare darm vastgesteld? Hebt u toch darmklachten, zoals verstopping of diarree? Ook dan kan een kortdurende begeleiding door een diëtist tot aanzienlijke verbetering leiden.

 

Een consult bij de diëtist wordt vergoed door de zorgverzekeraar. Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Bel dan 06 10052743 of mail: advies@dietistcouperus.nl.

 

In 2023 wordt weer 3 uur dieetzorg vanuit de basisverzekering vergoed. Hierbij is het eigen risico van toepassing.

Een aantal verzekeraars hebben daarnaast nog extra uren in hun aanvullend pakket opgenomen.

Raadpleeg uw zorgverzekeraar voor alle voorwaarden.

Ketenzorg: Wordt uit basisverzekering vergoed zonder eigen risico.

 

 

 

Ik ben lid van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten.